Actueel Beleidsplan (1 jan, 2022)

Stichting Vrienden van de Binnenvaart V.V.D.B. – RSIN nummer 8631.81.910

Actueel beleidsplan ingaande 1 januari 2022

Vrienden van de Binnenvaart is een stichting bedoeld ter ondersteuning, bevordering en herkenbaarheid van de binnenvaart.

 

De doelstelling van de stichting

“Het faciliteren en financieren van projecten/programma’s met betrekking tot het geven van voorlichting en educatie over de maritieme sector, als mede het enthousiasmeren van mensen voor en om te werken in de maritieme sector”.

Vanuit de gezamenlijke kracht krijgen we veel meer voor elkaar. Gezamenlijk iets ondersteunen geeft meer inbreng en opvolging. Hierdoor krijgen we meer voor elkaar, met elkaar.

Het beleid is erop gericht om door middel van sponsoring en donaties, waarbij de sponsoren en donateurs in principe verplichtingen aangaan voor 5 jaar, financiële middelen te verstrekken aan de organisatoren van de Binnenvaartdagen Zwijndrecht maar ook aan, instellingen, scholen e.d. welke bijdragen aan het meer bekend maken van de maritieme wereld en het werken daarin.

De 3 doelen waarop de Stichting zich in eerste instantie richt zijn:

 

1. Voorlichting binnenvaart

Vrienden van de binnenvaart organiseert voorlichtingsevenementen om zo mensen te interesseren voor de beroepen in de binnenvaart. Door enthousiasme te creëren over de binnenvaart tracht zij de professionals van morgen te stimuleren.
Dit gaan zij belangeloos doen op netwerkbijeenkomsten, beurzen, scheepvaartdagen en waar dit dan ook maar zinvol is om te doen.

 

2. Opleidingstrajecten binnenvaart faciliteren

Vrienden van de binnenvaart ondersteunt en faciliteert opleidingstrajecten in de binnenvaart.
Dit kan door het beschikbaar stellen van financiële middelen maar ook door actieve leden die voorlichting gaan geven op scholen en instellingen. Ook het beschikbaar stellen van stageplaatsen aan boord van de schepen van de Vrienden behoort tot de mogelijkheden.

Eén van de speerpunten zal zijn om informatie te vertrekken over het “vergroenen” van de binnenvaart en vanuit de praktijk uiteen te zetten hoe de binnenvaart de CO-2 emissie kan beperken. Leden van de VVDB kunnen vanuit eigen ervaring vertellen over het varen op LNG, elektrisch, hybride, waterstof e.d. resp. zodra “veilig” op bio-brandstoffen.

 

3. Financieel (gedeeltelijk) faciliteren organisatie Binnenvaartdagen Zwijndrecht

Deze dagen bleken immens populair en ook mede onder scholieren. Zij bieden in september 3 dagen lang een uitstekend platform voor de bedrijven verbonden aan de binnenvaart om zich in al haar facetten te presenteren. De ondernemers zien dat er te weinig concrete aandacht is in de samenleving voor de binnenvaart en willen dat graag veranderen. Het accent ligt op werken in de binnenvaart en de diverse mogelijkheden.

Het bestuur van de Stichting bestaat uit:

Raymon Berkhout – voorzitter
Wim Snijders – vice voorzitter
Nico Hoogelander – secretaris
Peter Sauer – Penningmeester
Gerard Deen – bestuurder

De Raad van Toezicht bestaat uit:
John van de Wijgaart – voorzitter
Alexander Wanders – lid
Cees van den Berg – lid

De statutaire Bestuurders en leden Raad van Toezicht ontvangen GEEN beloning, hooguit een onkostenvergoeding voor aantoonbaar gemaakte kosten in het belang van de Stichting.

De jaarcijfers van de Stichting Vrienden van de Binnenvaart worden steeds gepubliceerd binnen een halfjaar na het sluiten van het boekjaar volgens het Standaard formulier publicatieplicht van de Belastingdienst.

Voor meer gegevens, de samenstelling van het onbezoldigde Bestuur en de Raad van Toezicht zie: https://vriendenvandebinnenvaart.com/bestuur

Contact

Site index

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Vrienden van de Binnenvaart © 2021